يكشنبه 29 تير 1404

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب


خلاصه ی سخنرانی اولین شب مراسم اربعین - حجت الاسلام حاج احمد پناهیان 

 

می­خواهم بروم کربلا، چه کار کنم؟
* بعضی­ها به ما می­گویند:«می­خواهم بروم کربلا. چه کار کنم؟» می­گویند:«ما می­خواهیم برای امام حسین(علیه‏السلام)
پیاده روی کنیم. توصیه­ای کنید که چه کار کنیم و چه کار نکنیم» یکی از این «چه­کار کنیم»ها می­شود خدمت. هر چیزی که تو را به خدا نزدیک کند، می­شود دستورالعمل ِقبل از زیارت. «تَقَرُّباً مِنْهُمْ‏ إِلَى اللَّهِ وَ مَوَدَّةً مِنْهُمْ لِرَسُولِه‏»[1]یعنی زیارت و آبادانی مشاهد شریف حرم­های امامان معصوم(علیهم‏السلام).

اولاً باید ما را به خدا نزدیک کند ـ یعنی به این انگیزه باشد ـ ثانیاً مودّت به رسول الله(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏و‏سلم)را ثابت کند. مفهوم مودّت هم یعنی محبتِ توأم با پذیرشِ امامت و رهبری رسول الله. بعد می‏فرماید: «أُولَئِکَ یَا عَلِیُّ الْمَخْصُوصُونَ بِشَفَاعَتِی‏» من حتماً کسانی را که با این انگیزه­ها می‏آیند، شفاعت می­کنم.«الْوَارِدُونَ حَوْضِی» اینان وارد می­شوند بر حوض کوثر. «وَهُمْ زُوَّارِی غَداً» این­ها همه زائران من هستند فردا در بهشت.

«یَا عَلِیُّ مَنْ عَمَرَ قُبُورَکُمْ وَ تَعَاهَدَهَا فَکَأَنَّمَا أَعَانَ سُلَیْمَانَ بْنَ دَاوُدَ ع عَلَى بِنَاءِ بَیْتِ الْمَقْدِس» هر کس آباد کند قبور شما را و بیاید و برود و سختی بکشد، مثل این است که بنا گذاشته بیت المقدس را؛ آن هم کمک سلیمان نبی فرزند داود.

یک روایت دیگر عرض می­کنم . ما می­خواهیم آن انگیزه­ها و نیت­ها و چرایی زیارت را دربیاوریم. دو موردش اینجا معلوم شد: یکی «تقرب به خدا» و دیگری «موالات رسول خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏و‏سلم)».

انگیزه، حج نیست؛ بلکه جایزه، حج است
* هیچ­وقت انگیزه، حج نیست؛ بلکه جایزه، حج است.«هفتاد حج قبول شده» که می­فرمایند، انگیزه‏اش نیست؛ بلکه جایزه‏اش است. گناهان تو پاک بشود -مثل روزی که از مادرت متولد شدی- انگیزه نیست؛ بلکه جایزه­اش است.و فضیلت‏هایی که نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده است؛ آن هم امیرالمؤمنین(علیه‏السلام) توصیف کند! دیگر من نمی­دانم چه می­خواهد بشود.

این­ها، همه، برکات زیارت است؛ اما در انگیزه­ی زیارت - که چرا باید اصل زیارت، قویم و محکم بمانددر فرهنگ دینی و اسلامی ما- این دو انگیزه است.


اتصال به ولایت؛ یعنی با ولیّ یکی شدن
* امام صادق(علیه‏السلام)بعد از نمازشان گریه می­کنند و بعد، دعا می­کنند برای خودشان و زُوّار امام حسین(علیه‏السلام) «اغْفِرْ لِی وَ لِإِخْوَانِی وَ لِزُوَّارِ قَبْرِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَیْنِ ع الَّذِینَ أَنْفَقُوا أَمْوَالَهُمْ وَ أَشْخَصُوا أَبْدَانَهُمْ رَغْبَةً فِی بِرِّنَا وَ رَجَاءً لِمَا عِنْدَکَ‏ فِی‏ صِلَتِنَا»باز این­جا امام صادق(علیه‏السلام)دارند انگیزه می­شمارند.

این­ها را هم می­توانید در آن دو بخش اول- دو اصل اساسی که پیغمبر اکرم(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏و‏سلم) فرمود- قرار بدهید؛ ولی خودِ این باید برجسته [باشد و به آن]توجه شود. جزئی است که خیلی مهم است. امام صادق(علیه‏السلام)با اشک، در ِخانه­ی خدا عرضه می­دارد که گناهان زوّار قبر امام حسین(علیه‏السلام)را ببخش!

کسانی که اموالشان را خرج می­کنند و خود را به مشقّت و سختی می­اندازند برای این زیارت.«رَغبـةًفی برّنا».بخاطر آنچه نزد خداست، برای کسی که متصل به ولیّ می‏شود. به خاطر این، من بروم زیارت. مگر انگیزه­ی زیارت، اتصال به ولایت است؟ بله! چهارمین مورد شد اتصال به ولایت و ولیّ؛ با ولیّ یکی شدن.



اتصال به امام، هدف نهایی نیست!
* چرا وهابیت نیاید بجنگد با زیارت؟ مگر دیوانه است؟! باید بیاید و بجنگد! والله به حضرت عباس! دیوانگی می­کند که فقط یکی دو تا بمب گذاشته است. باید الان ده هزارتا بمب بگذارد؛ چون اصلاً تنها چیزی که حاکمیت اسلامی را در دنیا ثابت می­کند، به اسلام عزت داده است، به مسلمانان عزت داده است به نظام اسلامی عزت داده، اتصال امت به ولایت است؛ یک انگیزه­ی الهی و معنوی برای عمومی کردن زیارت.

هدف توصیه­ی خدای متعال، پیغمبر و امامان معصوم(علیهم‏السلام) نیز، اتصال به امام است. خودِ اتصال به امام هدف است؟ نه! اتصال به امام، هدف نهایی زندگی نیست. اتصال به امام، برای این است که امام دست ما را می­گذارد در دست خدا. دوباره برمی­گردیم سرِ آن انگیزه‏ی اولیه؛یعنی قرب الهی. «وَ ابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسیلَة».[2]



انگیزه این است؛ فرمان گرفتن و اجابت فرمان
* «وَ إِجَابَةً مِنْهُمْ لِأَمْرِنَا وَ غَیْظاً أَدْخَلُوهُ عَلَى عَدُوِّنَا»[3] اتصال شما فقط به امام نیست؛ بلکه اجابت امام هم هست. ممکن است کسی خیلی نزدیک باشد به امامش؛ اما سر بزنگاه اجابت نکند. آقا برای چه داری می­روی حرم امیرالمؤمنین؟ می­خواهم بروم، به اینجا برسم که اهل اجابت امر امامم بشوم سر بزنگاه. اصلاً من آمده­ام این­جا زیارت برای این­که فرمان بگیرم و بروم. ببینید! این انگیزه است! فرمان گرفتن و اجابت فرمان کردن! ببینید چه اتفاقی می­افتد اگر این 20 میلیون بگویند:«امام حسین! ما آمده­ایم فرمان بگیریم!» این می­شود مفهوم آن لبیک؛ یعنی دستور گرفتن از آقا.



می­روم زیارت تا امریکا و انگلیس را عصبانی کنم!
* «وَ غَیْظاً أَدْخَلُوهُ عَلَى عَدُوِّنَا» من می­روم زیارت تا عصبانی کنم دشمنان اهل بیت(علیهم‏السلام) را. آقا ! اینها به زیارت حساس شدند. مثلاً اگر هر سال یک بار می­رفتیم کربلا، سال بعد دو بار برویم کربلا. می‏رویم حرم امام علی و امام حسن عسکری(علیهما‏السلام)می­رویم زیارت تا چشمشان در بیاید. خود ِاین می­شود یک انگیزه! چقدر فرق می­کند! اصلاً آن زیارت فرق می­کند. اثر زیارت و معنویتِ آن فرق می­کند. وقتی تو می­گویی من برای درآوردن حرص آمریکایی­ها و اسرائیلی­ها می‏روم زیارت،حرص انگلیسی­های لجنی که این قصه­ی وهابیت را دامن زدند و اختلاف شیعه و سنی را راه انداختند.



20 میلیون نفر آمدند کربلا تا...
* تقرب خدا، مودّت رسول الله، نیکی به ائمه(علیهم‏السلام)و رسول خدا(صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏و‏سلم)، اتصال به ائمه(علیهم‏السلام)، اجابت امر ائمه(علیهم‏السلام)، عصبانی کردن دشمن، منزجر و متنفّر کردن دشمن، داغان کردن دشمن؛ اگر این انگیزه­ها و نیت­ها بیاید در زیارت، آقا! اصلاً «کن فیکون» می­کند اثر زیارت را! 20 میلیون آدم آمدند کربلا تا استکبار را داغان کنند! ببینید چه اتفاقی می­افتد!



آقا! امام حسین را با سیاست قاطی نکنید!
* می­گوید:«آقا! امام حسین را با سیاست قاطی نکنید!» ببینم دشمن امام حسین(علیه‏السلام) امروز چه کسی است؟! پس این روایت امام صادق(علیه‏السلام) چیست که می­فرماید تو زیارتت را برای عصبانی کردن دشمن ما انجام بده ؟! دشمن اهل بیت(علیهم‏السلام) الان کیست؟ اگر انگلستان نجس و وهابیت کثیف نیست، پس کیست؟! اگر آمریکا دشمن اهل بیت(علیهم‏السلام) نیست، پس چه کسی است؟!

اگر اسرائیل دشمن اهل بیت(علیهم‏السلام) نیست، پس چه کسی است؟ این همه شبکه­هایی که ضد تشیع کار می­کنند، پولشان را چه کسانی دارند می­دهند؟ خب اگر آمریکا این پول­ها را نمی­دهد، چه کسی دارد این پول­ها را می دهد؟ اگر آمریکا دارد پولش را می­دهد، این، عداوت با اهل بیت(علیهم‏السلام) است یا نه؟! اگر عداوت می­کند، امام می‏فرماید تو که به زیارت می­روی باید به نیت عصبانی کردن او بروی. بعد تو می­گویی که این داخل کردن امام در سیاست است؟! که مقام معظم رهبری(دام‏ظله‏العالی) مسئولان هیأت رزمندگان را جمع کند ـ نه فقط هیأت رزمندگان، بلکه تمام هیئت­ها ـ و بگویند که هیئت نباید سکولار شود؟!



خدا از چنین زیارتی راضی می‏شود
* بعد حضرت می­فرماید چرا باید دشمن ما را عصبانی کنید:«أَرَادُوا بِذَلِکَ رِضَاکَ فَکَافِهِمْ عَنَّا بِالرِّضْوَان‏»[4] چون خدا این­گونه راضی می­شود. خدا از زیارتی خوشش می­آید که داخلش اجابت امر ولیّ باشد؛ خدا از زیارتی راضی می­شود که داخلش عصبانی کردن دشمن باشد؛ این کلام امام صادق(علیه‏السلام)است.


[1]. کافی، ج‏4، ص: 582
[2]. مائده، آیه 35.
[3]. کافی، ج‏4، ص: 582
[4]. کافی، ج‏4، ص: 582

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک
گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخش های مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد. ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان ،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران ,دین شناسی، جهان شناسی ،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی ،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است. اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group