يكشنبه 22 تير 1404

                                                                                                                        


                                   

                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

منو سخنرانی مکتوب

دوره مهارت های زندگی مشترک –۵۳.آرامش در خانواده

کانال ایتا شیعه کوئست: @shiaquest_net

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد عباسی ولدی
عنوان: آرامش در خانواده

موضوع مورد بحث ما یکی از موضوعات بسیار مهم خانواده است. یکی از مهارت هایی که به معنای واقعی کلمه، رُکن و پِیِ زندگی است.
وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ

و از نشانه های [قدرت و ربوبیت] او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد؛ یقیناً در این [کار شگفت انگیز] نشانه هایی است برای مردمی که می اندیشند. (آیه ۲۱ سوره رم)
خداوند در این آیه در مورد ازدواج و فلسفه آن صحبت می کند. به ما می فرماید که یکی از آیات و نشانه های خدا این است که همسرانی برای شما آفرید تا به آرامش برسید.

اما خداوند برای زن و شوهری که ازدواج کرده و وارد زندگی مشترک شدند، یک کادویی را قرار داده است: مهربانی و مودتی که بین زن و شوهر است، کادوی خداوند برای ازدواج زن و شوهر است.

خداوند زمانی که این کادو را در همان ابتدای زندگی ما می دهد، یعنی یکی از اصلی ترین نیازهای زندگی ما برای اینکه یک زندگی مشترک موفقی داشته باشیم، وجود رابطه عاطفی و محبت آمیز در بینمان است.
آیا این سرمایه را باید بصورت راکد نگه داشت یا از آن استفاده کرد؟ همه می دانند که راکد نگاه داشتن سرمایه به معنای از بین بردن آن است. باید این سرمایه را نگه داشت. آنرا به کار بَست. باید مراقب این سرمایه که کادوی خدا است باشیم.

ابراز محبت:
محبت را نباید در دِل نگاه داشت. بلکه آنرا باید ابراز کرد. اما مهارت های ابراز محبت در عین سادگی، مورد غفلت قرار می گیرد و بعضی ها به آن توجهی ندارند.

انواع مهارت های ابراز محبت:

• یکم:محبت گفتاری:
• دوم:دوسِت دارم: این یک جمله بسیار ساده و معمولی است ولی بسیار بسیار تأثیرگذار است.


بعضی از ما زمانی که ازدواج می کنیم، در همان اوایل، بصورت پیامک یا از طریق نامه و شبکه های اجتماعی و در گفتگوهایمان، به هر نوعی به همسرمان ابراز محبت می کنیم و این عبارت دوسِت دارم را به کار می بریم. اما بعد از اینکه مقداری از زمان ازدواج می گذرد و وقتمان هم شلوغ می شود، یادمان می رود که همسر ما همان کسی است که با یک دوسِت دارم شنیدن، شاد و بشاش می شد. ابراز محبت گفتاری در خانواده یک اصل است. دوسِت دارم و جملات شبیه به این که نشان دهنده مِیل قلبی شما به همسرتان است و جمله ای نیست که کهنه بشود.

دوسِت دارم را به آب تشبیه می کنیم. هر روز آب می خوریم. آب هم هر روز یک طعمی دارد و تغییر نمی کند ولی اگر یک روز آب نخوریم به مشکل برخواهیم خورد!

هیچگاه کسی نگفته که وای چقدر آب بخوریم؟ چرا مزه آب تغییر نمی کند؟ خیر، آب نیاز جسم ما است. ابراز محبت زبانی هم از نیازهای روحی ما می باشد.

دوسِت دارم و جملات شبیه به این، چون نیازمان را برطرف می کند، هیچگاه تکراری نمی شود. البته در ابراز محبت گفتاری چه بهتر که ما بتوانیم با واژه های متنوع این کار را انجام بدهیم ولی حتی اگر تکراری هم باشد، خسته کننده نخواهد بود.

ابراز محبت گفتاری یعنی اینکه: من تو را دوست دارم. من هنوز تو را دوست دارم. من هنوز با دوستی تو زندگی می کنم.

پیام هایی که پشت سر ابراز محبت های ما وجود دارد مهم است.

این کار خجالت هم ندارد. یکی دو بار ابراز محبت کنید حتی اگر فراموش هم بکنید این خجالت در شما از بین خواهد رفت.

منتظر واکنش طرف مقابل هم نباشید. بسیاری از افراد که این تعابیر را می شنوند، از دورن واکنش نشان می دهند حتی اگر شما آن واکنش را نبینید.

با خود نگویید که چون او ابراز محبت نمی کند، من هم ابراز محبت نمی کنم! چون همانگونه که ما نیاز به محبت دیدن داریم، نیاز به محبت کردن داریم. زمانی که شما به همسرتان ابراز محبت می کنید، هم به نیاز او پاسخ می دهید و هم به نیاز خودتان! اگر او به نیاز شما پاسخ نمی دهد، مراقب باشید که بی توجه به نیاز خودتان نشوید.

اطلاعات تماس

 

کمک و هدایای مالی به سایت جهت پیشرفت:

6037998157379727 (بانک ملی بنام سیدمحمدموسوی )

روابط عمومی گروه :  09174009011

 

 شماره نوبت استخاره: 09102506002

 

آیدی همه پیام رسانها :     @shiaquest

 

پاسخگویی سوالات شرعی: 09102506002

آدرس : استان قم شهر قم گروه پژوهشی تبارک

 

پست الکترونیک :    [email protected]

 

 

 

درباره گروه تبارک
گروه تحقیقی تبارک با درک اهميت اطلاع رسـاني در فضاي وب در سال 88 اقدام به راه اندازي www.shiaquest.net نموده است. اين پايگاه با داشتن بخش های مختلف هزاران مطلب و مقاله ی علمي را در خود جاي داده که به لحاظ کمي و کيفي يکي از برترين پايگاه ها و دارا بودن بهترین مطالب محسوب مي گردد. ارائه محتوای کاربردی تبلیغ برای طلاب و مبلغان ،ارائه مقالات متنوع کاربردی پاسخگویی به سئوالات و شبهات کاربران ,دین شناسی، جهان شناسی ،معاد شناسی، مهدویت و امام شناسی و دیگر مباحث اعتقادی ،آشنایی با فرق و ادیان و فرقه های نو ظهور، آشنایی با احکام در موضوعات مختلف و خانواده و... از بخشهای مختلف این سایت است. اطلاعات موجود در این سایت بر اساس نياز جامعه و مخاطبين توسط محققين از منابع موثق تهيه و در اختيار كاربران قرار مى گيرد.

Template Design:Dima Group