دوره مهارت های زندگی مشترک –۴۳.خط فاصله
کانال ایتا شیعه کوئست: @shiaquest_net
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد عباسی ولدی
عنوان: خط فاصله
یکی از نبایدهای بسیار مهم در زندگی مشترک ارتباط با نامحرم است. (نامش را خط فاصله بگذاریم)
ما باید خط فاصله ی خودمان با نامحرم را رعایت کنیم.
به نام صمیمیت اجتماعی، رعایت آداب اجتماعی یا هر اسم دیگر باید مراقب باشیم که حدود شرعی در ارتباط با نامحرم را زیر پا نگذاریم.
زیر پا گذاشتن حدود شرعی ارتباط با نامحرم فقط انجام یک کار حرام و گناه نیست، در بسیاری از این موارد رعایت نکردن این حدود مشکلاتی را در زندگی ایجاد می کند که به راحتی قابل حل نیست.
امیرالمونین (ع): گفتگوی غیرضروری با زنان انسان را مبتلا نموده، قلب را منحرف می کند.
امام صادق (ع): گفتگوی غیرضروری با زنان از دام های شیطان است.
این نکته خیلی حساس است که خداوند به زنان توصیه می کند: فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ در گفتار خود، نرمی و طنّازی [چنانکه عادت بیشتر زنان است] نداشته باشید تا کسی که بیمار دل است طمع کند. (سوره احزاب، آیه ۳۲)
وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ : زنان نباید پاهایشان را [هنگام راه رفتن آن گونه] به زمین بزنند تا آنچه از زینت هایشان پنهان می دارند [به وسیله نامحرمان] شناخته شود. (سوره نور، آیه ۳۱)
رسول خدا (ص): وقتی زنی در جایی می نشیند و بلند می شود، مردی سرجایش نشیند تا وقتی که آنجا سرد بشود.
در این زمینه صحبت بسیار است. اما به این نکته توجه کنید یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود ما در ارتباط با نامحرم حدودی که دین رعایت نکنیم، اعتماد کاذبی است که به خودمان داریم.
این بسیار جالب است. در قصه حضرت یوسف (ع) که همه می دانیم یکی از قله های این قصه عفاف حضرت یوسف (ع) بوده است. و این قصه عفت مثال زدنی حضرت یوسف (ع) را برجسته می کند. آن موقعی که تهمتی به یوسف پیامبر زده می شود. سال ها زندانی می شود و بعد از زندان ازاد می شود. در مقابل همه زلیخا و زنان دیگر او را تبرعه می کنند. تبرعه توسط همه که انجام گرفت یک نفر یوسف (ع) را تبرعه نمی کند و او خود یوسف بود.
شیطان در ارتباط با نامحرم سراغ ما می آید و اعتماد به نفس کاذب را به ما القا می کند. که باید مراقب باشیم در ارتباط با نامحرم خط فاصله را رعایت کنیم.